Visit Us On Facebook

PRIČE NAŠIH OPG-ovaca: OPG VITINA DANIELA

Objavio RADA

OPG Vitina Daniela nalazi se u Općini Sirač. Nositelj gospodarstva je gospođa Daniela, inače, odgajateljica u vrtiću, majka troje djece, koja svoje slobodno vrijeme kvalitetno provodi s obitelji na njihovom gospodarstvu.

PRIČE NAŠIH OPG-ovaca: OPG VITINA DANIELA 1

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u upisnik poljoprivrednika upisano je 23.04.2014. godine. Nakon završetka obrazovanja djeca planiraju nastaviti sa djelatnosti gospodarstva kako bi to prešlo u obiteljsku tradiciju, posebice kćer koja pohađa 4. godinu agronomskog fakulteta u Zagrebu, smjer ekološka poljoprivreda, što će joj u budućnosti otvoriti vrata za daljnji razvoj gospodarstva.

PRIČE NAŠIH OPG-ovaca: OPG VITINA DANIELA 2

Gospodarstvo se uzgojem konja počelo baviti zbog velike ljubavi i želje njihove djece za konjima. Osim toga, kćer niže uspjehe u natjecanju s konjima te je prije 4 godine bila juniorska državna prvakinja u enduranceu.

PRIČE NAŠIH OPG-ovaca: OPG VITINA DANIELA 3

Suprug i djeca aktivno sudjeluju u svim aktivnostima gospodarstva i trude se što više širiti svoja znanja o poljoprivrednim djelatnostima. Gospodarstvo je član kluba Hrvatski Sokol Vukovije. Osim konjima, gospodarstvo se bavi ekološkim uzgojem oraha te su također sve poljoprivredne površine upisane na gospodarstvo u ekološkom uzgoju.

PRIČE NAŠIH OPG-ovaca: OPG VITINA DANIELA 4

U Razvojnu agenciju Daruvar javili su se sa željom da se prijave na natječaj za mjeru 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava te su kroz isti ostvarili potporu u iznosu od 15.000 €.

PRIČE NAŠIH OPG-ovaca: OPG VITINA DANIELA 5

Cilj projekta bio je modernizacija i unapređenje procesa rada i poslovanja i povećanje proizvodnog kapaciteta. Projektom se osigurala sadnja novog nasada ekoloških oraha, 200 sadnica zasađenih  na poljoprivrednom zemljištu koje je kupljeno kroz projekt. Povećanjem kapaciteta i modernizacijom mehanizacije postižu se veći prinosi i smanjenje potrošnje goriva za održavanje budućih i postojećih zasađenih nasada ekoloških oraha. Modernizacijom  se olakšalo održavanje nasada te će u budućnosti gospodarstvo moći podnijeti povećani kapacitet proizvodnje. Od mehanizacije kroz projekt se uložilo u hidraulični malčer, atomizer, rotokosu i sakupljač sjena.

PRIČE NAŠIH OPG-ovaca: OPG VITINA DANIELA 6

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju i veselimo se novim projektima!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook