Visit Us On Facebook

Priče naših OPG-ovaca: Shejbal Dario

Objavio RADA

Danas nam je na redu OPG Shejbal Dario. Gospodarstvo se nalazi u Dežanovcu. Nositelj gospodarstva je Dario Shejbal, završio je srednju elektromehaničarsku školu u Daruvaru 2013. godine. Od 2004. godine bavi se poslovima na vlastitom poljoprivrednom gospodarstvu te pohađa sve edukacije kako bi unaprijedio svoje poslovanje. Upisano je u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava 30.03.2004. godine.

Gospodarstvo je od svojih početaka orijentirano na proizvodnju mlijeka te od 2016. godine surađuje s poduzećem Dukat d.d., a prije toga je od osnivanja surađivao sa tvornicom Zdenka d.d. iz Velikih Zdenaca. OPG Shejbal Dario pretežito je orijentiran na domicilne (lokalne) kupce. Sa ključnim kupcem Dukat d.d. se svake godine prije početka sezone potpisuje ugovor o poslovnoj suradnji te time gospodarstvo ima siguran plasman svojih proizvoda. Ostali kupci s kojima OPG posluje su Babojelić, Pavlak, Plodovi zemlje.

Osnovna djelatnost OPG Shejbal Dario je proizvodnja mlijeka te slijedećih poljoprivrednih kultura: kukuruz u zrnu, ječam, zob, ostale žitarice (tritikal), krumpir, soja, lucerna i djetelina, trave i djetelinsko-travne smjese, livade i trajni pašnjaci.

OPG Shejbal Dario također se bavi uzgojem teladi, junica i mliječnih krava.

U Razvojnu agenciju javio se sa željom da se prijavi na Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija te je kroz isti ostvario potporu od 121.584,00 kn.

Projektom se uložilo u novu dugotrajnu imovinu u cilju povećanja ekonomičnosti, produktivnosti i efikasnosti poljoprivredne proizvodnje te se potiče zaštita okoliša. Kroz projekt se nabavio novi plug okretač i nova nošena prskalica.

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju i veselimo se novim projektima!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook