Visit Us On Facebook

PRIČE NAŠIH PODUZETNIKA : COLOR TEHNA d.o.o.

Objavio RADA

Poduzeće COLOR TEHNA d.o.o., osnovano je 2003. godine, od strane Sandre i Maje Cabrnoh koje su svaka u 50%-tnom vlasništvu a koje su i danas vlasnice poduzeća.Gđa Sandra Cabrnoh je udajom promijenila prezime u Pilizzari dok je gđa Maja Cabrnoh udajom promijenila prezime u Ljaić. Direktor poduzeća je ujedno i suprug od gđe Maje Cabrnoh, sada Ljaić. Radi se o obiteljskom poduzeću.

Poduzeće posluje u Daruvaru na adresi Petra Svačića 56. Poduzeće se prvenstveno bavi proizvodnjom i trgovinom boja i lakova, te prodajom auto dijelova. Zahvaljujući ulaganju u tehničku opremu i edukaciju djelatnika, dolazi do stalnog povećanja, kako broja zaposlenih tako i korisnika njihovih proizvoda. Od osnutka do danas poduzeće se konstantno razvija pa se tako i povećavao broj zaposlenih.

2019. godine Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom raspisao je Javni natječaj za dodjelu posebnih sredstava za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom kod poslodavaca koji obavljaju gospodarsku djelatnost na otvorenom tržištu rada, odnosno kod osoba s invaliditetom koje se samozapošljavaju i obavljaju gospodarsku djelatnost na otvorenom tržištu rada i tako je počela suradnja između COLOR TEHNE d.o.o. i Razvojne agencije Daruvar.

Razvojna agencija Daruvar pripremila je prijavu COLOR TEHNI d.o.o..

Razlozi ulaganja poduzeća bili su:

  • povećanje kapaciteta proizvodnje
  • povećanje brzine proizvodnje
  • učinkovitija proizvodnja
  • povećanje kvalitete gotovih proizvoda
  • širenje poslovanja
  • zadržavanje postojećih i stjecanje novih kupaca
  • smanjenje troškova proizvodnje,

a cilj ulaganja kupovina opreme i vozila za daljnje poslovanje.

PRIČE NAŠIH PODUZETNIKA : COLOR TEHNA d.o.o. 1

20. rujna 2020. godine između Zavoda i poduzeća potpisan je Ugovor o dodjeli posebnih sredstava te je tako COLOR TEHNA postala Korisnik navedenog natječaja. Poduzeću je dodijeljeno 200.000,00 kn posebnih sredstava u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osobe s invaliditetom kod Korisnika kroz razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa. Razdoblje provedbe projekta:20.rujan 2020. –15. rujan 2023.

Suradnja Razvojne agencije Daruvar i COLOR TEHNE d.o.o. nastavila se te Razvojna agencija vodi provedbu projekta poduzeću.

Ovim projektom, ugovoreno je zapošljavanje osobe s invaliditetom na radnom mjestu pomoćnog trgovca, te tako je poduzeće s 01.listopadom 2020. godine na pola radnog vremena zaposlilo osobu s invaliditetom.

Također, kroz projekt poduzeće je kupilo novi proizvodno tonirajući automat, mikser za boje, modularni mješač te lako gospodarsko vozilo.

PRIČE NAŠIH PODUZETNIKA : COLOR TEHNA d.o.o. 2

Razvojno je ulaganje, osim pozitivnih financijskih učinaka na poslovanje tvrtke (povećanje prihoda od prodaje), imalo i povoljan učinak budući da se širenjem poslovanja ostvarilo dodatno zapošljavanje. Dodatna vrijednost za društvo u cjelini jest činjenica da se radi o zapošljavanju osoba s invaliditetom, čime se nemjerljivo mijenja kvaliteta njihovog života kao posebno ranjive skupine društva koja teško pronalazi svoje mjesto u gospodarstvu.

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju te smo sretni što smo dio ovakvih priča.

Veselimo se novim projektima i novim suradnjama!

PRIČE NAŠIH PODUZETNIKA : COLOR TEHNA d.o.o. 3
Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook