Visit Us On Facebook

Priče naših poduzetnika: Dantkom j.d.o.o

Objavio RADA

Poduzeće Dantkom j.d.o.o. osnovano je 11.06.2014., a osnovao ga je Antonio Demeter koji je i danas vlasnik i direktor poduzeća. Rođen je 01.04.1981. godine te je završio Učiteljski fakultet u Zagrebu nakon čega pohađa druge edukacije i učilišta za računalnog servisera, informatiku i menadžment te turistički i hotelski menadžment. Redovito se konzultira i pohađa razne edukacije kako bi nadopunio stečeno znanje i iskustvo. Sjedište poduzeća je u Siraču, ali poslovnica i prodajni prostor se nalazi u Daruvaru u ulici Josipa Jelačića 59.

Priče naših poduzetnika: Dantkom j.d.o.o 1

Poduzeće Dantkom j.d.o.o. započelo je poslovanje u smjeru postavljanja i servisiranja antena te prodaje antenske opreme, ali se poslovanje brzo proširilo. Poduzeće se danas bavi trgovinom uredskog i školskog pribora, slikarskog i hobby pribora, dječjeg asortimana, računalne i antenske opreme. Osim trgovine, poduzeće pruža usluge montaže i održavanja zemaljskih i satelitskih antenskih sustava, servis računala, printanje, kopiranje i uvezivanje, očitavanje podataka iz tahografa te vođenje evidencije i generiranje i dostava izvješća o vožnji i odmorima profesionalnih vozača.

2019. godine Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom raspisao je Javni natječaj za dodjelu posebnih sredstava za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom kod poslodavaca koji obavljaju gospodarsku djelatnost na otvorenom tržištu rada, odnosno kod osoba s invaliditetom koje se samozapošljavaju i obavljaju gospodarsku djelatnost na otvorenom tržištu rada.

Razvojna agencija Daruvar pripremila je prijavu poduzeću Dantkom.

20. rujna 2020. godine između Zavoda i poduzeća potpisan je Ugovor o dodjeli posebnih sredstava te je tako Dantkom j.d.o.o. postao Korisnik navedenog natječaja. Poduzeću je dodijeljeno 133.145,50 kn posebnih sredstava u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osobe s invaliditetom kod Korisnika kroz razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa. Razdoblje provedbe projekta: 20.rujan 2020. –15. rujan 2023.

Suradnja Razvojne agencije Daruvar i poduzeća Dantkom j.d.o.o. nastavila se te je Razvojna agencija vodila provedbu projekta poduzeću.

Kroz projekt su se poboljšali uvjeti rada za sve zaposlenike, pa tako i za osobe s invaliditetom. Kupilo se lako gospodarsko vozilo, uložilo se  u uređenje novog poslovnog prostora trgovine te se nabavila oprema koja je potrebna za obavljanje osnovnih djelatnosti.

Priče naših poduzetnika: Dantkom j.d.o.o 2

Također, kroz projekt se zaposlila jedna osoba s invaliditetom te je na taj način poduzeće Dantkom j.d.o.o. doprinijelo društvu na način da potiče zapošljavanje i ravnopravnost osoba s invaliditetom.

Ulaganje u ovaj projekt doprinijelo je i ostvarenju dugoročnih ciljeva koji se odnose na proširenje poslovanja poduzeća, nova zapošljavanja, zadržavanje kupaca te na društveno korisno poslovanje.

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju te smo sretni što smo dio ovakvih priča.

Veselimo se novim projektima i novim suradnjama!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook