Visit Us On Facebook

Prijavljeno 3 projekta ukupne vrijednosti preko 2,5 milijuna kuna!

Objavio RADA

Razvojna agencija Daruvar tjedan je započela s novim projektnim prijavama za bolji i kvalitetniji život u Gradu i okolnim Općinama. U ponedjeljak, 15.02., u 9:00 predali smo 3 projektne prijave ukupne vrijednosti 2.510.493,33 kn.

Na natječaj ”Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” Grad Daruvar kao nositelj i partner Dječji vrtić “Vladimir Nazor” Daruvar prijavili su projekt pod nazivom ”Vrtić koji gradi budućnost djece” ukupne vrijednosti 1.511.276,94 kn. Projektom će se unaprijediti usluge Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor” Daruvar kroz produljenje radnog vremena Vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Uvođenjem novih besplatnih programa sustav postaje priuštiv i socioekonomski nediskriminirajući za svako dijete.

Osim projekta za Vrtić, na natječaj “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice” poslali smo 2 projektne prijave.

Projekt ”Zajedno smo jači” prijavila je Udruga osoba s invaliditetom Daruvar s partnerima Razvojna agencija Daruvar i Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar, ukupne vrijednosti 499.919,36 kn. Cilj projekta “Zajedno smo jači” je jačanje kapaciteta OCD-a s područja grada Daruvara za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.

Projekt ”Edukacija-Volonteri-Akcija (E.V.A.)” prijavilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Sirač s partnerima DVD Šibovac, Športsko ribolovno društvo ”Pastrva” Sirač i Razvojna agencija Daruvar. Cilj ovog projekta je osigurati razvoj OCD-a na području provedbe projekta jačanjem njihovih kapaciteta za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama te za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama, a ukupna vrijednost projekta iznosi 499.297,03 kn.

Izuzetno smo zadovoljni što na našem području imamo kvalitetnih ustanova i OCD-a s kojim možemo surađivati i pripremati ovakve lijepe projekte koji će daleko povećati kvalitetu života. Nadamo se da ćemo ovu 2021. nastaviti upravo ovim tempom. Tek je veljača, a iza sebe imamo već 10 projektnih prijava u ovoj godini, ukupne vrijednosti preko 7 milijuna kuna.

Podijeli
Categories: Novosti

Skip to content
Visit Us On Facebook