Visit Us On Facebook

Program međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021. – 2027.

Objavio RADA

Program međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021. – 2027. je pogram u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje pruža podršku međuregionalnoj suradnji svih država Europske unije te Norveškoj i Švicarskoj s ciljem unaprjeđenja politika regionalnoga razvoja. Financijska omotnica Programa za čitavo razdoblje iznosi oko 379 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U novom programskom razdoblju kroz Program će se sufinancirati projekti u svrhu jačanja upravljačkih i organizacijskih kapaciteta dionika uključenih u razvoj i provedbu politika regionalnoga razvoja na programskom području.

Za prijavitelje je otvoreno 6 tematskih prioriteta dok vrijednost poziva iznosi oko 130 milijuna eura iz EFRR-a uz stopu sufinanciranja do 80%.

Projektni konzorcij se mora sastojati od najmanje četiri financijska partnera iz četiri države iz programskog područja poštujući zahtjev geografske zastupljenosti europskih regija (Sjever, Istok, Jug, Zapad), od kojih dva partnera moraju imati sjedište u državi članici EU.

Prihvatljivi projektni partneri uključuju:

  • Nacionalna, regionalna ili lokalna tijela javne vlasti
  • Javnopravna tijela (npr. regionalne razvojne agencije, organizacije za podršku poslovanju, sveučilišta)
  • Privatne neprofitne organizacije

Poziv je otvoren od 5. travnja 2022. do 31. svibnja 2022. godine, a ugovaranje i početak provedbe projekata se očekuje u siječnju 2023.

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook