Visit Us On Facebook

Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema

Objavio RADA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u okviru svoje nadležnosti i u skladu s Prioritetima provedbe politike Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. i Programom Vlade Republike Hrvatske za razdoblje 2020.-2024. pokreće Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.

Cilj Programa je poticanje razvoja gospodarskih aktivnosti na području Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije kroz ulaganja u infrastrukturne projekte kao preduvjet za razvoj postojeće i nove poduzetničke infrastrukture te time postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanja atraktivnosti prostora, poboljšanje kvalitete života na ovim prostorima i sprečavanje daljnjeg iseljavanja.

Program je namijenjen jedinicama lokalne samouprave i jedinicama područne (regionalne) samouprave s područja pet slavonskih županija koje su nositelji prihvatljivih aktivnosti na projektu, a koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i namijenjen je projektima koji će imati utjecaj na širu zajednicu.

Podijeli
Categories: Novosti

Skip to content
Visit Us On Facebook