Visit Us On Facebook

Projektiranje svjetlovodne telekomunikacijske infrastrukture – Progres 1. generacije OTS edukacije

Objavio Filip Medak

Kroz zadnjih 3 mjeseca polaznici su uspješno savladali prva tri modula koja se sastoje od: fizikalne osnove elektromagnetskog zračenja, upotrebe optičkih pojava u telekomunikaciji, uređajima i materijalima te planiranjem i planiranjem i projektiranjem svjetlovodne telekomunikacijske infrastrukture.

Početkom prosinca 2022. započeta je edukacija iz područja telekomunikacijskih sustava koju provodi Razvojna agencija Daruvar u suradnji s Gradom Daruvarom, HZZ-om i Roaming Networks kao partnerima.

Ulaskom u sljedeći, četvrti modul, polaznici će kroz laboratorijske vježbe upoznati se s alatima, zaštitnom opremom i mjernim priborom, naučiti mjeriti detalje na optičkim vlaknima te splice-ati optička vlakna u laboratorijskim uvjetima i još više.

Sa završetkom edukacije polaznici će imati kompetentne vještine i znanje na području projektiranja i praktičnog izvođenja optičkih telekomunikacijskih sustava.

Projektiranje svjetlovodne telekomunikacijske infrastrukture - Progres 1. generacije OTS edukacije 1

Edukacija se održava u sklopu Digitalnog inovacijskog centra Daruvar na adresi J.J. Strossmayera 32A, a za sljedeću generaciju koja će se kretati sredinom 2023. godine mogu se prijaviti sve nezaposlene osobe iz cijele Hrvatske koje su prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ-a).

Više detalja o samim edukacijama isto kao i online obrazac za prijavu možete pročitati na sljedećoj poveznici – https://rada.hr/sestomjesecno-osposobljavanje-za-tehnicara-za-telekomunikaciju/

Podijeli
Categories: OTS edukacijeNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook