Visit Us On Facebook

Radionica za poduzetnike početnike i poduzetnike u rastu i razvoju

Objavio Filip Medak

Radionica o Pravilima o državnim potporama i Pravnim oblicima poduzetništva održana je u petak, 2. lipnja 2023. godine, u Digitalnom inovacijskom centru u Daruvaru. Ova edukativna radionica privukla je brojne poduzetnike, stručnjake iz područja ekonomije te sve one zainteresirane za pravnu regulativu u poduzetništvu.

Prva tema radionice bila je “Pravila o državnim potporama: propisi i primjena u praksi”. Predavačica Sanja Bogdan Pavlović, magistra ekonomije, svojim bogatim znanjem i iskustvom uspješno je prezentirala sudionicima sve relevantne informacije o propisima i primjeni pravila o državnim potporama. Sudionici su imali priliku naučiti o ključnim aspektima pravnog okvira i važećim propisima koji se odnose na državne potpore za poduzetnike.

Druga tema radionice bila je “Pravni oblici poduzetništva i zakonodavni okvir”. Danica Cetin, također magistra ekonomije, održala je iznimno informativno predavanje o različitim pravnim oblicima poduzetništva te njihovom zakonodavnom okviru. Sudionici su dobili uvid u različite oblike poslovanja, kao što su obrt, društvo s ograničenom odgovornošću (d.o.o.), javno trgovačko društvo (j.t.d.) i ostale oblike poduzetništva.

Osim predavanja, radionica je uključivala interaktivne diskusije, primjere iz prakse te pitanja sudionika. Tijekom rasprave, sudionici su iznijeli svoje vlastite primjere i postavili pitanja vezana uz specifične situacije s kojima se suočavaju u svom poslovanju. Predavači su stručno odgovarali na ta pitanja i pružili korisne smjernice za rješavanje problema.

Razvojna agencija Daruvar  kao dio Mreže poduzetničkih potpornih institucija, radionicu je organizirala u okviru ciklusa besplatnih radionica o poduzetništvu u okviru projekta HAMAG-BICRO-a „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – Faza 2“.

Podijeli
Categories: NovostiEdukacija

Skip to content
Visit Us On Facebook