Visit Us On Facebook

Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar

Objavio RADA

U ponedjeljak 15.02.2021. u Gradskoj vijećnici održan je  četvrti sastanak projektnog tima u sklopu provedbe projekta UP.04.2.1.07.0033 Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar.

Na sastanku održanom u ponedjeljak 15.02.2021. u Gradskoj vijećnici projektni tim je upoznat s fazama provedbe projekta te su se predstavnici prijavitelja i partnera saznali sve potrebne informacije bitne početak aktivnosti i radionica planiranih u sklopu projekta UP.04.2.1.07.0033 Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar.

Na sastanku su bili prisutni: Antun Boroš i Aleksandar Borojević ispred nositelja AD Kumova Slama, Vanda Cegledi ispred partnera Grada Daruvara, Danica Cetin Pajer ispred partnera Razvojne agencije Daruvar, Nedjeljko Pajtak i Filip Medak ispred partnera POU Daruvar, Miroslava Verasto ispred partnera Ženska klapa Stentoria te Miroslav Horvat ispred partnera Foto film klub Daruvar.

Cilj projekta Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar je unaprijediti suradnju organizacija civilnog društva i lokalne zajednice na području grada Daruvara kroz revitalizaciju Društveno kulturnog-doma Daruvar i razvoj kulturnih programa za lokalni razvoj kroz jačanje civilno-javnog partnerstva i kapaciteta organizacija civilnog društva. Osnovna ideja projekta je organizacijama civilnog društva osigurati adekvatan prostor u svrhu podupiranja i osiguravanja njihovog djelovanja, jačanje njihovih kapaciteta i doprinos razvoju civilnog društva Grada Daruvara. Također, kroz projekt će se odraditi istraživanje i mapiranje potreba i potencijala zajednice te plan razvoja programa Društveno-kulturnog centra Daruvar koji će biti vrijedan bazni dokument za buduće projekte. Društveno- kulturni centar Daruvar bit će mjesto održavanja društveno kulturnih aktivnosti na području Grada Daruvara i uže okolice.

Projekt je pripremila i prijavila Razvojna Agencija Daruvar, a vrijednost projekta je 1.014.859,09 kuna uz stopu financiranja od 100% i trajanje 24 mjeseca. Projekt je prijavljen na Javni poziv Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Prijavitelj projekta je udruga Astronomsko društvo Kumova Slama zajedno s partnerima Gradom Daruvarom, Ženska klapa Stentoria, Razvojna agencija Daruvar, Pučko otvoreno učilište Daruvar, Foto film klub Daruvar.

Podijeli
Categories: Novosti

Skip to content
Visit Us On Facebook