Visit Us On Facebook

„Ruksak (pun) kulture“ – umjetnost i kultura u vrtiću i školi za 2022. godinu

Objavio RADA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo kulture i medija sklopili su u listopadu 2014. godine Sporazum o suradnji u provedbi Programa Ruksak (kun) kulture- umjetnost i kultura u vrtiću i školi. Program će se provoditi u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a vezano uz umjetnost i kulturu, koju će u hrvatskim vrtićima i školama provoditi stručnjaci – književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici.

Korisnici ovog Programa mogu biti djeca od 3 godine i učenici od 6 do 18 godina. Program Ruksak (pun) kulture provodi se na nacionalnoj i lokalnoj razini, uključene su sve županije i općine.

Ciljevi Programa usmjereni su na sudjelovanje djece i mladih u kulturnim programima, odnosno pridonesti što više njihovom kulturnom razvoju i razumijevanju kulture u svim njenim oblicima.

Zainteresirani vrtići, škole i centri za odgoj i obrazovanje ispunjene prijavne obrasce za iskazivanje interesa trebaju poslati na adresu: ruksak-pun-kulture@mzo.hr, najkasnije do 20. prosinca 2022. godine.

Odluku o izboru vrtića, osnovnih i srednjih škola u kojima će se provesti navedeni program i/ili radionice donesti će Ministarstvo kulture i medija.

Kratak pregled programa „Ruksak (pun) kulture – umjetnosti i kulture u vrtiću i školi za 2022. godinu“ možete pronaći na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook