Visit Us On Facebook

Strukovnim i umjetničkim školama 800.000 kuna za turističke projekte te 2,5 milijuna kuna za projekte strukovnih udruga

Objavio RADA

Ukupno 800 tisuća kuna namijenjeno je za širok spektar projekata na temu eko turistička destinacija, turizam s elementima volonturizma (turist-volonter), turistički proizvod koji pruža lokalno iskustvo, primjena IT tehnologije u kreiranju turističkog proizvoda destinacije.

Projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači Grad npr. Zagreb, županija ili Republika Hrvatska. Iznos zatraženih sredstava može najviše biti 25 tisuća kuna, ukoliko se prijavljuje jedna škola, odnosno 50 tisuća kuna ukoliko se prijavljuju dvije ili više škola.

Prioritete za dodjelu bespovratnih sredstava imat će projekti koji uključuju suradnju s gospodarskim subjektima, institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora te projekti koje prijavljuju najmanje dvije škole partneri iz različitih obrazovnih sektora.

Ukupno dva i pol milijuna kuna bit će dostupno za projekte koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu primjenom inovativnih rješenja u cilju održivog razvoja.

Projekte mogu prijaviti strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva.

Partneri unutar ovog javnog natječaja mogu biti udruge čije područje djelovanja je tematski vezano za projekt odnosno ciljeve Javnog natječaja.

Iznos zatraženih sredstava može biti od četrdeset tisuća kuna do dvjesto tisuća kuna po pojedinom projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta te prijaviti najviše jedan projekt.

Prednost u sufinanciranju će imati prijavitelji, koji za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu mladu nezaposlenu osobu odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području (do 30 godina), najmanje jednu nezaposlenu osobu s invaliditetom odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području, koji kandidiraju projekte s naglaskom na održivi razvoj turizma primjenom inovativnih rješenja i imaju jednog ili više partnera u provedbi projekta.

Tijekom zadnjih pet godina, Ministarstvo je kroz program Promocija zanimanja izdvojilo oko 2,3 milijuna kuna i financiralo 80 projekata. Putem javnog natječaja, Ministarstvo je u zadnjih pet godina sufinanciralo 79 projekata jačanja strukovnih udruga u ukupnom iznosu od deset milijuna kuna.

Javni poziv kao i javni natječaj otvoren je do 15. ožujka 2021. godine, a više informacija o provedbi kao i načinu prijave mogu se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta:POVEZNICA

Izvor: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook