Visit Us On Facebook

Sufinanciranje troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe

Objavio RADA

Prijavitelji

Jedinice lokalne samouprave

Jedinice regionalne (područne) samouprave

Partneri

Osnivači dječjih vrtića koji geografski pripadaju području županije prijavitelja, osnivači osnovnih škola u kojima se provode programi predškolskog odgoja koji geografski pripadaju području županije prijavitelja, osnovne škole koje provode program predškolskog odgoja a u koje su upisana djeca koja će sudjelovati u projektu, dječji vrtići u koje su upisana djeca koja će sudjelovati u projektu, jedinice područne (regionalne) samouprave na čijem području djeluje prijavitelj, regionalne razvojne agencije.

U okviru ovog Poziva financirat će se uključivanje djece iz skupina u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe kroz financiranje cjelodnevnog redovitog programa predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu pripadnike ciljane skupine.

Opći cilj:

Povećanje sudjelovanja djece iz skupina u socioekonomski nepovoljnom položaju u predškolskim programima u svrhu smanjenja rizika ranog napuštanja školovanja te rizika od siromaštva i socijalne isključenosti.

Specifični cilj:

Pružiti podršku uključivanju djece iz skupina u socioekonomski nepovoljnom položaju u predškolske programe.

Ciljna skupina:

Djeca u dobi između četiri godine i godine za početak obveznog osnovnog obrazovanja koja žive u lošim socioekonomskim uvjetima.

Ukupan iznos Poziva: 150.000.000,00 KN

ESF sufinanciranje (85%): 127.500.000,00 KN

Nacionalno sufinanciranje (15%): 22.500.000,00 KN

Sufinanciranje projekata:

U sklopu ovog Poziva sufinanciranje projekata od strane prijavitelja i/ili partnera je obavezno, a stope sufinanciranja određene su sukladno stopama rizika od siromaštva županija u kojoj se nalazi prijavitelj.

Trajanje projekata: 24 mjeseca

Više informacija na : https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/sufinanciranje-troskova-ukljucivanja-djece-u-socioekonomski-nepovoljnoj-situaciji-u-predskolske-programe/

Izvor: www.strukturnifondovi.hr

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook