Visit Us On Facebook

U e-savjetovanju prijedlog potpora za iznimno osjetljive sektore za 2021. godinu

Objavio RADA

E -savjetovanje s javnošću za prijedlog Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2021. godinu otvoreno je 10. prosinca 2020. i traje do 7. siječnja 2021. godine. Cilj Programa vrijednog 121 milijun kuna je unaprjeđenje uzgoja u sektoru mliječnog govedarstva i svinjogojstva, unaprjeđenje proizvodnje duhana i maslinovog ulja te očuvanje domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja.

U okviru ovoga Programa provodit će se mjere potpora za uzgoj krave mliječne ili kombinirane pasmine i njihovih križanaca u proizvodnji mlijeka, rasplodnih krmača, duhana tipa Burley i Virginia, preradu ploda maslina u maslinovo ulje za proizvedene, isporučene i prodane količine ekstra djevičanskog i djevičanskog maslinovog ulja te potporu za uzgoj domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja.

Za provedbu Programa planirana su financijska sredstva u ukupnom iznosu od 121 milijun kuna, od čega je maksimalni predviđeni iznos omotnice za potporu uzgoja mliječnih krava 51 milijun kuna, za uzgoj rasplodnih krmača 18 milijuna kuna, duhana 42 milijuna kuna, maslinovog ulja 8,5 milijuna kuna te za očuvanje domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja milijun kuna.

Korisnici potpora Programa odnose se na poljoprivrednike upisane u Upisnik poljoprivrednika, poljoprivredne površine upisane u ARKOD sustav te propisno označena i evidentirana grla u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ).

E-savjetovanju pristupite na POVEZNICI.

Izvor:POVEZNICA

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook